Dirigent

André van Putten

dirigent

Al meer dan 20 jaar houdt onze dirigent André van Putten zich bezig met het leiden van orkesten. Hiertoe volgde hij eerst aan de Kamper muziekschool directielessen bij Henk Heldoorn. Verdere studie volgde bij Charles de Wolff (dirigent Concertgebouw Kamerorkest). Ook studeerde hij gedurende 3 jaar muziektheorie aan het Zwolse Constantijn Conservatorium. Hierna verdiepte hij zijn muzikale kennis door de studie harmonieleer bij Henk de Velde.

In zijn dagelijks leven is André vioolbouwer. Na eerst jarenlang werkzaam te zijn geweest als docent elektrotechniek stortte hij zich met succes op de bouw van strijkinstrumenten. De aankoop van één van zijn instrumenten door niemand minder dan de Nederlandse topviolist Herman Krebbers, bewijst zijn deskundigheid op het vakgebied van vioolbouwer.

André heeft met meerdere orkesten en ensembles gewerkt en concerten geleid met medewerking van Daniël Waaijenberg (piano), Herman Krebbers (viool), Han de Vries (hobo), Ronald Brautigam (piano), Charles de Wolff (orgel), Klaas-Jan Mulder (orgel), Ab Wagenaar (fagot) en vele andere solisten.

André van Putten overhandigt op paleis Noordeinde een versie van de partituur en een cd van het door hem gecomponeerde "Door het oog van de Naald" aan mr. J.W.Leeuwenburg, Algemeen Secretaris van H.M de Koningin.

Nederlands Christelijk Symfonisch Orkest - info@NCSO.nl